Pages

Wednesday, June 9, 2010

Trendovi

Na području grafičkog dizajna stalno se nešto mijenja. To čini grafički dizajn jednim od najuzbudljivijih poslova, ali u isto vrijeme predstavlja i rizik. "Pratiti najnovije trendove i stalno biti u toku" može zvučati kao puno radno vrijeme. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti kao grafički dizajner, kako bi bili u korak s promjenama:

1. Pratite najnovije medije

Danas mediji dovose najveće promjene na području grafičkog dizajna. Sve se više miješaju razni mediji: internet,video, glazba, print...
Pratite časopise za dizajn i blogove dizajnera - na taj ćete nači vidjeti što drugi dizajneri rade.

2. Putujte kad god možete

Mnogi dizajneri ne shvaćaju da je važno putovati kako bi osvježili kreativnost, pogledali stvari iz druge perspektive, dobili nove ideje i ostali u toku. Teško se održati na vrhu ako ste stalno na istom mjestu.

3. Ako ne možete putovati - možete učiti.

Bez obzira koliko ste napravili u svojoj karijeri, uvijek možete naučiti nešto novo.

4. Surađujte s drugim dizajnerima

Mnogi grafički dizajneri ograniče se na jedan dio posla ili rade stalno na istim projektima, pa im je stoga teško pratiti što se događa u drugim područjima. Zato se treba povezati s drugim dizajnerima; pomoću njih ćete moći pratiti trendove u područjima kojima se ne bavite toliko, ali i čuti s kojim se problemima oni susreću i kako ih rješavaju.

No comments:

Post a Comment